sandaler

Sandaler är väldigt intressanta och unika skor. De har nämligen, olikt de flesta andra skorna, ett tomrum på ovansidan av skon. Det finns till och med de typer av sandaler som endast har en sula och någonting som hjälper till att fästa skon till ens fötter. Det kan exempelvis vara remmar som ligger kring foten, en av tårna, fotleden eller underbenet. Om man kan se personens tår så kan man med största sannolikhet dra slutsatsen att de bär på sandaler. Det finns även en annan typ av sko som är väldigt nära sandalen, nämligen sandaletten. Det finns egentligen inte en större skillnad mellan dem förutom att sandaletter oftast bärs mer av kvinnor och att de vanligtvis har en klack. Sedan finns det även flip-flops, som verkligen är populära för småbarn – Se mer här.

Sandaler för småbarn, var kommer ordet ifrån?

Det engelska och svenska ordet för sandaler är ganska lika. På engelska kallas de ”sandals” och ursprunget är detsamma som det svenska ordet. Sandaler kommer ifrån det grekiska ordet ”sandalon”, men även ”sandalia”. Detta talas om i Nya Testamentet. Det var den katolska Bibelns latinska version som gav oss ordet ”sandaliis”, som först fanns att finna på svenska i kyrkobibeln från 1917. Tidigare har man dock även funnit texter som kallar sandaler för ”solor”. Detta ord tror man har orientalisk bakgrund, och låter lite som ”sändäl”, vilket på persiska betyder ”sko”.

Hur småbarn kan gynnas av sandaler

En positiv aspekt av sandaler är att de vanligtvis är väldigt enkla att ta på. Just därför är sandaler en bra början om man vill lära sitt småbarn hur han eller hon ska ta på sig skorna. En ytterligare positiv aspekt är att just sandaler är så öppna. Om man talar med läkare säger de flesta om och om igen att man under natten inte ska ha strumpor på sig. Tårna behöver nämligen kunna röra sig och luftas. När man är utomhus är det dock inte alltid möjligt för småbarn att inte ha några skor eller strumpor på sig, då de kan skada fötterna av att trampa på kottar och dylikt. Även hårda underlag är inte allt för roligt att gå på om man inte bär skor.

Därför kan man välja det allra bästa alternativet genom att låta småbarn bära sandaler. Då får de ett skydd under fötterna mot hårda underlag, kottar, pinnar och stenar. Samtidigt får deras tår luftas, då sandaler såsom tidigare nämnt är väldigt öppna ovanpå. Om man ska gå till stranden är det många som väljer en specifik typ av sandaler till småbarn, nämligen de ovannämnda flip-flops. Det finns en anledning till att dessa har blivit så populära. De blir inte förstörda av vatten, och om man får in sand i sina flip flops kan man bara enkelt rysta av dem. Om det behövs kan man också tvätta småbarnets flip flops i vasken utan att de skadas. Dessa sandaler är alltså otroligt effektiva att införskaffa till sitt småbarn. Slutligen är det även väldigt enkelt att sätta på och ta av flip-flops.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *