dagens horoskop

Horoskop och dess olika betydelser och tolkningar är känt bland många, men är det egentligen någon skillnad på vem som väljer att läsa dem?

Under de senaste årtionden har det faktiskt sett ut som att kvinnor är den största konsumenten när det kommer till dagens horoskop – det verkar alltså som att det är fler kvinnor än män som läser dem.

Varför är det så? Olika studier konstaterar ofta att kvinnor tror mer på astrologin än män gör, så därför är det rimligt att det ska vara så. Det kan vara svårt för folk som inte tror på astrologi och dess krafter att förstå att någon verkligen tror att solen och planeternas position faktiskt spelar någon roll när det kommer till framtiden eller personers personligheter, men det är även enkelt att förstå varför många väljer att tro på dem.

Om du läser ett dagshoroskop eller personlighetstest baserat på ditt stjärntecken kommer du säkert att uppleva att du faktiskt kan känna igen dig själv i texten. Men varför skulle kvinnor tro mer på astrologin än män? Det kan mycket väl vara så att människors roller och samhällets normer även påverkar hur olika kön väljer att se på texter som beskriver vad de har att vänta inom den närmaste framtiden. Män framställs ofta som starkare än kvinnor och har dessutom ofta mer makt än kvinnor så det är inte helt ologiskt att detta även leder till olika åsikter när det kommer till dagens horoskop.

Vissa tror på ödet medan andra anser att det är du själv som avgör vad ditt öde är – och troligtvis hjälper dessa maktpositioner till att upprätthålla dessa åsikter. Att tro på ödet betyder självklart inte att man är svagare som person men det besvarar enkelt frågan om kvinnor faktiskt bryr sig om att läsa dagens horoskop mer.

Personer med makt tenderar att utnyttja detta vilket innebär att de troligtvis inte bryr sig om att läsa en text om hur deras dag kommer att se ut eller vad de ska göra eller inte göra. Om du dock inte har det det är det logiskt att ha hopp om att det finns någonting som faktiskt har svar på vad som kommer hända eller vad du ska göra – såsom dagshoroskop.

Med detta sagt är det emellertid mycket möjligt att människors åsikter om astrologi och horoskop påverkas av samhällets roller, det behöver inte bara röra sig om män eller kvinnor utan grupper som påverkas av strukturer som begränsar deras liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *