hårtrimmern

Den som är ute efter en hårtrimmer kan behöva vägledning inför valet av den modell som passar ens behov bäst. Utbudet är stort och det finns många olika varianter att välja mellan, både vad det gäller kvalitet och prisklass. 

Börja med att fundera över vad du ska använda din trimmer till, och hur ofta. Är det skägget som ska trimmas, eller är det håret också? Andra frågor man kan ställa sig inför detta val handlar om trimmerns längdinställningar och hur bråttom man har. Trimmerns motorstyrka avgör hur snabbt maskinen klipper. Den som vet med sig att tålamodet kan tryta bör välja en modell med kraftfull motorstyrka. Utöver dessa råd bör man även fundera på vad man har för önskemål när det gäller klippbredd och bladtyp. Andra viktiga parametrar kan vara batteriets kapacitet, vikten och bullernivån.

Det finns gott om recensioner på Internet vad gäller hårtrimmers, både för privat bruk och professionellt sådant. Utgå från dina behov, önskemål och preferenser och välj den maskin som passar dig och dina rutiner bäst. Är du ute efter den i dagsläget snabbaste trimmern bör valet falla på en Panasonic ER 1611. Resultatet ser professionellt ut och du kan välja hur kort du vill klippa, inom intervallet 0,8 mm – 15 mm. Men kvalitet kostar, så för den som vill ha en något billigare variant, på bekostnad av snabbhet, kan med fördel välja en Remington HC5800 Lithium Power. Denna trimmer lämpar sig för både kort och långt hår samt är uthållig tack vare lång batteritid. Klipplängden går att ställa in från 1 mm till 42 mm och det går även att klippa vått hår.

Skillnaden mellan att välja en budgetvariant alternativt en professionell hårtrimmer

Det är lätt att gå i fällan och köpa en hårtrimmer för halva priset jämfört med de professionella modellerna. Budgetvarianten kan man köpa i närmsta butik som säljer allt möjligt. Ett problem med den billiga trimmern är att den sannolikt går sönder efter ett år. Att ge sig på att laga en sådan är inte ekonomiskt försvarbart. Satsa istället på kvalitet och se det som en investering. Över tid kommer den att betala sig jämfört med att ständigt behöva gå och köpa en ny vara.

Vad kännetecknar en högkvalitativ hårtrimmer?

De kännetecken man bör leta efter för att få en trimmer som håller länge handlar om motorn, batteri/trådlöshet, skärhuvudet och reservdelar. Motorn bör vara tillverkad för att kunna användas dagligen, ja som i en salong. Apparaten bör också vara sladdlös eftersom batteriet i dessa inte gör så att klippningen blir långsammare när batteritiden börjar ta slut. Skärhuvudet bör vara av högkvalitativt stål och det bör gå att finna reservdelar till rimliga priser ifall något ändå skulle gå sönder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *