SMS-lån

SMS-lån är ett ganska nytt sätt att snabbt och enkelt låna en mindre summa pengar. Det finns ett flertal företag som idag med en översikt av sms-lån erbjuder tjänsten och specialiserar sig på just dessa lån.

Vad är ett sms-lån?

Ett sms-lån ett mindre lån som man ofta ansöker med hjälp av mobilen (därav namnet). Det fungerar dock självklart att ansöka via en dator också. Ett sms-lån är passande för den som fick en plötslig oväntad utgift eller har svårt att dryga ut kassan till nästa löning.

Vilka krav finns?

För att få sin låneansökan beviljad krävs det ofta att personen som ansöker har någon form av inkomst som överstiger beloppet denne ansöker om att låna. Detta för att företaget blir då försäkrade om att personen kan betala tillbaka beloppet denne lånar. Detta är extremt viktigt då det allt som oftast läggs på ränta på summan som ska betalas tillbaka, så det kan ta hårt på inkomsten om man inte har belägg för att betala det.

Ett flertal företag är noggranna med att låntagaren inte har någon form av betalningsanmärkning.  Oftast beviljar de inte lån av någon summa överhuvudtaget om låntagaren har en sådan.

De mer nystartade kreditgivarna har inte lika tuffa krav då de anser att framtiden avgör, inte det förgångna. Ett anledning till detta tänk är att betalningsanmärkningen kan ha uppstått under ett par månader av låntagarens liv, där den ekonomiska situationen gick åt det sämre hållet, men att personen nu har det bättre och arbetar på att ordna upp det som hände. Dock för att väga upp detta är räntan högre på lån hos dessa kreditgivare och de är extremt noggranna med att lånet betalas tillbaka i tid.

Bortsett från dessa krav är det mycket lättare att få lån på detta vis än ett traditionellt banklån, eftersom man då oftast ansöker om mycket mindre summor.

Att tänka på

En fälla många som lånar via dessa sms-företag hamnar i,är att man lånar en summa som man inte senare kan betala tillbaka. Sedan lånar man en till summa för att betala av den föregående summan – med extra ränta förstås, vilket förvärrar situationen. Då hamnar man i en ond cirkel där lånen och räntorna staplas på varandra och man kan inte betala av någonting. Den sorgliga bakgrunden till denna situation är att en låntagare kan låna mer än de kan betala tillbaka senare i hopp om lite bättre tider innan lånet ska betalas tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *