Kylskåp

Att ha ordning och reda i kylskåpet och frysen innebär många fördelar. När man får en överblick över vad man har så blir det lättare att inte råka köpa sådant som man redan har liggande, det blir också lättare att upptäcka matvaror som snart borde användas innan de går ut – mindre matspill och bättre för plånboken!

Sektioner

Nästa gång du ska städa upp i ditt kylskåp och din frys så kan det vara smart att dela upp matvarorna i olika sektioner. Det gör det lättare att hitta det du behöver, det blir också lättare att upptäcka om något tagit slut eller om du har mycket av något. När det är ordning och reda i kylskåpet så får man som regel plats med mer, men det kan vara svårt att vidhålla systemet. För att lyckas, och för att få med hela familjen, så kan det vara smart att märka upp hyllor och lådor med vad de ska innehålla.

Förvaringslådor i kylskåpet

För att skilja matvarorna från varandra så kan man välja att ha dem i förvaringslådor i kylskåpet. Med genomskinliga lådor så blir det lätt att hitta det man vill ha, och man utnyttjar utrymmet bättre när varorna kan staplas på varandra så som till exempel pålägg brukar kunna göra. Hur man väljer att kategorisera maten är upp till var och en, men när allt har sin bestämda plats så går städningen snabbt och enkelt.

Förvara det du använder ofta lättillgängligt

Det kan vara smart att se till så att de matvarorna du ofta använder är lättillgängliga. Du sparar tid och slipper flytta på allt möjligt varje gång du ska ha fatt i det du använder mest. De varor som du sällan använder, och som kanske också har lång hållbarhet, kan med fördel placeras lite mindre tillgängligt, som till exempel på topphyllan.

Läs mer om kylskåp på https://gram.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *