Sängar

Sängar är idag inte bara en sovplats utan en viktig möbel i huset. Eftersom designen på sängar är enorm kan man väldigt lätt hitta en säng som passar perfekt till övriga möbler och den stil man har i huset. Det finns sängar på ben, sängar på sockel, sängar med sänghimmel och sängar med olika typer av sänggavel. Det finns även sängar med inbyggd radio eller stereo. Många har även en inbyggd motor så att man kan höja och sänka sin säng i olika lägen. Vi i norden lägger absolut mest pengar på våra sängar. Därför går många av de företag som säljer lyxsängar väldigt bra.

Köpa sängar här

På nätet kan man hitta bra tester på sängar. När man ska välja säng kan det vara bra att börja med att titta igenom dessa tester. Det är både sängar och madrasser som testas.
Eftersom sömnen är enormt viktig för vår hälsa så är valet av sängar även av yttersta vikt. Det finns många studier gjorda på sömn och hälsa och samtliga visar på hur viktig sömnen är. Även om man sover hela natten så kan sömnen variera. Sover vi i sköna sängar så kommer vi ner i djupsömn och vaknar sedan utvilade. Om sängen är hård och obekväm så är risken större att man omedvetet inte kommer ner i den riktiga djupsömnen. Då blir man lätt irriterad och lättpåverkad. Därför är valet av sängar väldigt viktigt.

Läser man på sidorna kring tester av sängar kan man snabbt konstatera att både kvalité och funktion har blivit betydligt bättre de senaste 10 åren. I princip alla sängar som testas håller en bra och hög kvalité. Detta är positivt för alla företag i branschen och för oss som ska välja sängar. Nackdelen med just tester av sängar är att det inte finns så många laboratorier som utför dessa tester. Det är enklare att testa en kastrull eller annan liten pryl. Sängar kräver en annan utrustning. När man har tittat igenom de tester av sängar som finns så ska man alltid själv prova lite olika sängar.

Många företag har sängar som man kan låna hem under en period för att prova om man trivs med sängen. Det är svårt att prova sängar i möbelvaruhus. Ofta har man ytterkläder på och man lägger sig på rygg i högst någon minut. Det är annorlunda när man ska sova nätterna igenom i sina sängar. Man måste även hitta sängar som passar ens plånbok. Att köpa en onödigt dyr säng gynnar ingen. Då kanske man tvingas ha den så länge att den blir onödigt utsliten. Dessutom gör man kanske avkall på annat som hade varit bra att ha. Vissa trivs i hårda sängar medan andra vill ha mjuka. Valet av kudde har självklart också betydelse, så det där med sängar är en kombination av både säng, madrass, kudde och design.

Till sist är det en sak till som bör nämnas. Temperaturen i sängkammaren. Oavsett om man har världens skönaste sängar så ska man inte ha för varmt i sängkammaren. Då sover man dåligt. Så satsa på passande sängar, varmt täcke, bra kudde och svalt i sovrummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *