Semester i Tyskland

Har du bestämt dig för att åka på semester till Tyskland i år? Då har du minst sagt mycket att välja emellan. 81,08 miljoner (år 2014) människor kan inte ha fel – Tyskland är ett helt fantastisk land och har verkligen något för alla. Man kan mötas av stora, vibrerande städer eller små pittoreska byar, underbar lokal kultur och en fantastisk känsla för mode och konst. Samtidigt har landet bedårande slott och en underbar natur. För att inte tala om välsmakande vin och öl. Det finns även många evenemang som du kan passa in med din semester om du vill, till exempel Oktoberfest eller en av de många julmarknaderna.

Det lättaste sättet att ta dig till Tyskland med bil eller husbil är att ta färjan från Trelleborg. Då slipper du en del av körandet och du kan börja din semester i lugn och ro ombord. Visst kan man köra hela vägen genom Danmark, men det kan vara skönt att ta en paus. Man ska ju ändå äta något och barnen behöver sträcka på benen då och då.

Reser du med husbil så finns det en hel del ställplatser att välja mellan runt om i Tyskland. Vissa är gratis och en del kostar lite, precis som i Sverige. Det finns även väldigt bra campingplatser i Tyskland om man vill stanna lite längre. Tips på detta hittar du på Internet.

Väljer du att bo på hotell så är utbudet så klart enormt. Vad som är skönt att veta är att de flesta som jobbar på hotell numera pratar mer eller mindre flytande engelska, så man behöver inte längre förlita sig till kroppsspråk, konstiga, yviga gester och ett övertydligt sätt att säga det svenska ordet på. Det enda som kan vara problem, om du inte kan språket, är att se på TV i Tyskland eftersom mycket fortfarande dubbas till Tyska. Jag skulle inte rekommendera att betala dyra pengar för att se en bio om du inte kan språket.

Vill du ta med ditt husdjur med på resan så är det du som djurägare som har ansvaret för att ta del av de rgler som gäller. Vad gäller färjan så tillåter end del färjor att du får ta med hundar upp på däck och andra delar av fartyget, men får inte tas med in i butik eller restaurang. Du kan välja att ha djuret kvar i bilen om du vill, men om du bokar hytt så måste en djurhytt bokas. Notera även att djuret behöver ha pass med sig och glöm inte kolla med bokat boende att det är tillåtet att du har husdjur med dig.

Om du har valt att åka på semester till Tyskland så kan jag garantera att du kommer att ha fullt upp (om det nu är det du är ute efter). Det finns en uppsjö av saker att utforska och landet är otroligt stort och den lokala variationen är underbar. Börja din semester med en avslappnande resa på färjan från Trelleborg, eller varför inte åka nattfärja från Göteborg, så kan du vakna utvilad och full av äventyrslystnad. Jag säger bara grattis – njut av din semester i Tyskland!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *