Sängar

Att sömnen är viktig för  människor, det vet de allra flesta. Trots allt tillbringas många av dygnets timmar i denna särskilda möbel som är avsedd för sömn. Av en anledningen är det otroligt viktigt att sova i rätt säng, det vill säga en variant som passar kroppsformen och vikten. Att vakna helt stel och med ont i ryggen, nacken och huvudet – och dessutom inte vara utvilad – är förödande på både kort och lång sikt. För att orka med dagarna måste man sova bra, punkt slut.

Sängen är med andra ord hemmets viktigaste möbler och här gäller det att du väljer den variant som är bäst för dig. Det bästa sättet att få reda på vilken typ av säng du ska välja är att pröva dig fram. Besök en butik – www.battrenatter.se – som säljer sängar och provligg så många olika du kan – och gärna så länge du har möjlighet. Det är förstås omöjligt att veta hur sängen kommer att fungera över en hel natt, eller för en längre tid framöver, men genom att prova sängen en kort stund hinner du i alla fall bilda dig en uppfattning om hur den känns. Är den tillräckligt hård eller mjuk för dina behov? Vilken storlek på säng behöver du ha; ska det vara en enkelsäng eller en dubbelsäng? Sängar finns i en rad olika bredder, där den smalaste är 80 cm.

Tänk också på att en resårmadrass både kan och bör kompletteras med en bäddmadrass, som kan vara olika tjock. Har du problem med ryggen kanske du ska välja en bäddmadrass som är gjord av så kallad memory foam; ett material som formar sig efter din kropp. Det finns också kuddar att välja i detta material, vilket kan vara skönt för nacken.

Sängar är dock inte enbart till för att sova i. Detta är också en plats där det passar utmärkt att bara ta det lugnt, halvligga och se en film eller läsa en bok till exempel. Här kan du också sippa på ett glas gott vin och njuta av goda tilltugg. Det finns en mängd olika vintillbehör att köpa som du kan ha till hands var än i bostaden du befinner dig: klicka här. Allt för att förgylla tillvaron och skapa dina egna små zoner i hemmet där du kan trivas extra mycket. Ladda upp med en bra film, ett glas rött, några goda snacks och ta plats i sängen med några sköna kuddar bakom ryggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *