Roulette

De flesta känner till grunderna i spelet roulette. Syftet är att förutsäga var roulettekulan stannar och göra olika satsningar på rött/svart, udda/jämt, högt/lågt eller rentav spela på specifika nummer. Egentligen är spelet inte särskilt komplicerat och bara genom att titta på roulettebordet är det ganska enkelt att förstå de olika insatsmöjligheterna. Mer intressant är att diskutera olika strategier som används i spelet. Här kommer en genomgång av några av de vanligaste.

Flat betting

Betyder att man spelar ett fast belopp i varje spelomgång. En väldigt enkel strategi som innebär låg risk, men dessvärre också väldigt liten chans att gå plus på sikt. Även om husets fördel är liten i Roulette så är inte ens en satsning på rött/svart 50/50, utan du har 48,65% chans att vinna i den Europeiska varianten och 47,37% att vinna i den Amerikanska varianten (som förutom nollan också har en dubbelnolla). Ska du bara spela roulette under en begränsad tidsperiod kan det fungera med flat betting, men kom ihåg att över tid finns det inget hopp för denna strategi.

Martingale

Martingale-systemet är en riktig klassiker som vid första anblick framstår som en perfekt strategi. Vid varje förlust dubblar du insatsen tills du till sist vinner. Alla förluster vinns då tillbaka och man går plus den ursprungliga insatsen. Sedan börjar du om från början. Väldigt många förluster i rad är extremt ovanligt om man satsar på rött/svart, udda/jämt och andra satsningar som är i det närmaste 50/50. Samtidigt kommer de förr eller senare inträffa. I den situationen blir det inte roligt att spela enligt Martingale-systemet.

Om du börjar med att spela för 10 kr, satsar du 20 kr efter första förlusten, 40 kr efter andra förlusten, sedan 80 kr, 160 kr o s v. Det kanske inte verkar så farligt, men lägg märke till hur snabbt det ökar. Skulle du i exemplet ha oturen att förlora 10 gånger i rad måste du satsa 20 480 kr i den 11:e omgången för att potentiellt vinna tillbaka dina förluster + 10 kr. Med andra ord en enorm risk för att bara vinna 10 kr. Dessutom sätter ett casino insatsgränser för högsta tillåtna insats. Om den passeras faller också systemet.

Omvänd Martingale

Istället för att dubbla insatserna efter förlust, dubblas de efter vinst. Sedan börjar man om efter en förlust. Alltså en slags positiv variant av det traditionella Martingale-systemet. Dock växer insatserna återigen väldigt snabbt och den som inte kliver av i tid riskerar att förlora stort. Den som har tur med flera fina vinstföljder kan däremot bli riktigt framgångsrik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *