Väggdekor för barn

Väggdekor för barn är något nytt för mig. När jag växte upp så brukade min morbror mäta vår längd på en dörrpost hos min mormor och morfar. Jag tror att stecken och datumen ännu finns kvar. Idag kan man istället sätta upp en väggdekor med roligt motiv där man kan mäta barnens längd. En fantastisk utveckling, tycker jag.

Idag finns det ett enormt utbud vad gäller väggdekor för barn. Om man tänker efter så är ju väggdekorer enormt smidigt att använda sig av. Man kan måla barnkammaren i en neutral färg och sen kan man göra rummet mer flickaktigt eller pojkaktigt med hjälp av väggdekor. Det härliga är att man så enkelt kan byta denna dekor, så om ett syskon tar över rummet, så kan man man lätt byta efter behag. Man kommer även att vilja byta väggdekor allt eftersom barnet växer upp och kanske får nya intressen. Det är positivt för alla att känna att barnkammaren/rummet är modernt och rätt för barnet.

Det finns så klart väggdekor för barn i oändligt många stilar. Det finns prinsessor, riddare, pirater, cirkus, leksaker och så vidare, och så vidare. Självklart vill du hitta en väggdekor som passar just ditt barn. Kanske vill du att de ska få en dekor som är rolig och som blir en del av leken när de leker i sitt rum och som skapar magi och äventyr. Man kanske vill sätta upp en dekor av favoritsagoboken. Om barnet börjar få mardrömmar så kanske man kan sätta upp en hjälte eller någon annan figur på väggen som kommer att “fånga” mardrömmarna. Eller så kanske du föredrar att sätta upp en dekor som hjälper dem med sitt lärande, som till exempel nummer eller alfabetet. Det är så klart upp till dig.

Ett som är säkert är att det finns otroligt många söta motiv, allt ifrån Disney-figurer till snöflingor och helikoptrar och det är säkert svårt för föräldrar att välja det som passar bäst. Föräldrarna går troligtvis efter sitt eget tycke och smak. Om det väldigt unga barnet själv får bestämma så tycker han/hon allra först om svart/vita bilder och bilder på ansikten. Den första färgen de sen ser är rött och starka primära färger. Det är inte säkert att föräldrarna kommer att tänka på detta eftersom barnet fortfarande är så pass litet att de inte kan få sin stämma hörd. Men detta kommer säkerligen förändras allt eftersom barnet växer upp. De kommer säkert att ha en klar vision om vad de vill ha på väggen ända tills de flyttar ut. Bra att det är så pass lätt att byta väggdekoren och att de inte lämnar några märken.

Våra barn är våra ögonstenar och vi går genom eld och berg för att de ska få det allra bästa här i livet. Vi kan börja genom att ge dem en riktigt trevligt rum. Väggdekorer gör det enkelt för föräldrar att ändra om och de behöver inte känna att de behöver måla om eller renovera ett helt rum om ett syskon ska ta över. Det finns ett myller av väggdekor för barn och det är bara för dig eller ditt barn att välja. Alla är vinnare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *